CIVITTA - Story of our company

ИСТОРИЯТА НА CIVITTA

CIVITTA предизвиква традиционните практики в индустрията на управленското консултиране, предоставяйки висококачествени, базирани на факти и аналитично обосновани консултантски услуги на всички клиенти на разумна цена. Помагаме на нашите клиенти от частния, държавния и неправителствения сектор да отправят предизвикателство към собствените си индустрии, като станат по-иновативни, ефективни и динамични.

КОМБИНИРАМЕ ТРАДИЦИОННИЯ КОНСУЛТАНТСКИ МОДЕЛ

УПРАВЛЕНСКО КОНСУЛТИРАНЕ, БАЗИРАНО НА ФАКТИ

Използваме методологии и подходи от традиционния консултантски набор от инструмени, с фокус върху аналитичната прецизност и решения, базирани на факти. Нашият консултантски опит, натрупан от работата по над 10 000 проекта, и широката ни мрежа от контакти, ни позволяват да използваме най-добрите практики по индустрии и функции.

ОПИТЕН ЕКИП

Нашият мениджърски екип включва бивши служители на консултантските компании от Big 3 и Big 4, водещи агенции за пазарни проучвания, институти за обществени политики, както и предприемачи. В подкрепа на нашия екип от съдружници, ние работим с нашите талантливи служители, които искат да израстват и да допринасят за развитието на своите страни. Сред нас има възпитаници на академични институции като Harvard, Stanford, Wharton, London Business School, Bocconi, INSEAD, HEC, както и от други водещи университети от страните, в които оперираме. Всеки от нас разполага с експертни познания в различни индустрии, функции и политически области.

ПРАКТИЧЕСКИ И РЕЗУЛТАТНО НАСОЧЕНИ

Искаме да се уверим, че нашата работа носи реални ползи на нашите клиенти. Не искаме да пишем теоретични експозиции или доклади, които събират прах по рафтовете. Основният ни фокус е да обслужваме клиенти, които разбират ползите от външната помощ и които са готови да внедрят нови решения и да са двигател на промите в своите организации. Ние, от своя страна, помагаме на тези клиенти, като предлагаме прагматични решения, които вземат под внимание спецификата на клиента, включително възможностите за изпълнение от страна на вътрешния екип.

И

НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, ПРЕДИЗВИКВАЩ СТАТУКВОТО

СМЕЛИ И ИНОВАТИВНИ

Нашата независимост ни позволява да кажем на нашите клиенти това, в което наистина вярваме. Ние не се страхуваме да предизвикаме статуквото и насърчаваме нашите клиенти да мислят извън установените рамки, като на свой ред отправят предизвикателство към своите индустрии или институции в посока към положителни промени. Това означава да бъдат задавани трудни въпроси, да се правят неудобни наблюдения и да се предложат смели нови идеи и иновативни решения.

ГЪВКАВ И ЕФИКАСЕН МОДЕЛ

Ние сме фокусирани върху това, от което нашите клиенти наистина се нуждаят - отлични екипи, чиито усилия в работата по проекти носят реални резултати. Нашето предимство се крие в следния бизнес модел: ниски режийни разходи в резултат от ниска вътрешна бюрокрация, ограничени разходи за маркетингови и бляскави материали за продажби, ефективно оползотворяване на нашия консултантски ресурс за работа по клиентски проекти, патентован консултантски инструмент за вътрешна колаборация (TimeBase), гъвкави и ефективни екипни структури, съобразени с нуждите на клиента, премахването на компоненти без добавена стойност от обхвата на проектите и прилагане на такси за успех, когато това е оправдано.

Нашият път започва от Естония - дом на дигитално най-развитото общество в света (е-Естония) и стартъп екосистема от световно ниво. Забелязахме, че в малките държави достъпът до конкурентноспособни и висококачествени услуги за консултиране на мениджмънта не е лесен: местните компании са прекалено малки, за да предложат всичко, от което се нуждаят клиентите, докато международните компании са труднодостъпни поради това, че нямат офиси в страната или с високите цени на услугите си, които изискват, за да покриват административните си разходи. С разрастването на нашата компания започнахме да разбираме, че подходът ни е подходящ не само за малки, но и за по-големи държави.

Възползвайки се от уникалния ни произход и опит, избрахме да запълним тази ниша с Challenger подхода за сектора на управленското консултиране. Решихме да комбинираме способни хора с оптимизирани процеси и структури, създавайки водещата компания в Централна и Източна Европа.

До днес сме разрастнали бизнес модела си до Нововъзникваща Европа (Emerging Europe) и Скандинавските страни и в момента предоставяме услуги в 18 европейски държави. Развиваме компанията на принципа "единна компания" - така, че дори най-малките ни офиси да имат възможността да работят по големи проекти в различни области.

Основните ни правила за успех:

  • Предизвикваме конкуренцията - предоставяме по-голяма стойност за същата цена.
  • Предизвикваме клиентите си - не се страхуваме да задаваме трудните въпроси и да помагаме на клиентите си да предизвикват себе си и индустриите си.
  • Предизвикваме себе си - харесваме неконвенционалните проекти.

0

Държави

0

Консултанти

0

Офиса

0

Софтуерни разработчици

Къде се намираме?

За осемте години след основаването си, CIVITTA се превърна във водеща компания в областта на управленското консултиране в Балтийските страни и Източна Европа, като създаде екип от над 380 консултанти в 27 офиса в 18 държави.

Нашият централен глобален офис се намира в Тарту, Естония. Другите офиси на CIVITTA са разпръснати из Естония, Латвия, Литва, Финландия, Полша, Украйна, Румъния, Молдова, Беларус, Сърбия и Словакия, България, Северна Македония, КосовоАрменияДания и Швеция с търговски офис в Обединеното кралство, Босна и Херцеговина, Черна гора и Турция.

Също така провеждаме консултантски и маркетингови проучвания в страни извън нашите пазари. Хиляди завършени проекти идват от гъвкав подход и международно мислене и те гарантират успешното сътрудничество с клиенти в 40+ страни в Европа, Азия и Африка.